Єрмак пропонує збирати екстрені засідання ТКГ в разі втрат на Донбасі

Україна пропонує посилити відповідальність за снайперські обстріли
Єрмак пропонує збирати екстрені засідання ТКГ в разі втрат на Донбасі
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
20 Квітня 2021, 08:21
читать на русском

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак взяв участь у відеоконференції політичних радників лідерів країн – учасниць нормандського формату.

Як повідомляє пресслужба глави держави, під час зустрічі німецька сторона запропонувала узгодити звернення політичних радників лідерів "Нормандської четвірки" про те, що вони вітають оновлену прихильність додатковим заходам зі зміцнення режиму припинення вогню від 27 липня 2020 року.

Радники закликали представників Тристоронньої контактної групи працювати над механізмом координації з реагування на порушення режиму припинення вогню, - йдеться у повідомленні.

Єрмак зазначив, що українська сторона підтримує таке звернення до ТКГ, а також має багато пропозицій щодо вдосконалення функціонування режиму припинення вогню, наприклад щодо більш суворої відповідальності за снайперські обстріли.

Читайте також

Крім того, у разі наявності загиблих у результаті обстрілів робоча група ТКГ з питань безпеки має збиратися протягом 24 годин, і ніхто не має права відмовитися від цього.

Радники лідерів України, Франції, Німеччини та Росії також домовилися на наступних засіданнях продовжити роботу над узгодженням кластерів, які покликані забезпечити виконання Мінських домовленостей для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 16 квітня за підсумками переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном у Парижі і канцлером Німеччини Ангелою Меркель анонсував проведення зустрічі політичних радників лідерів нормандської четвірки.

1