Боровся з корупцією та контрабандою: у Сумах застрелили активіста "Правого сектора"

Чоловіка вбили на очах у дружини
Боровся з корупцією та контрабандою: у Сумах застрелили активіста "Правого сектора"
Мертвий Олександр Іваніна, фото Sumy.today
28 Жовтня 2021, 09:30
читать на русском

У Сумах застрелили громадського активіста "Правого сектора" 29-річного Олександра Іваніну на очах у дружини.

Про це повідомив глава сумської організації "Правий сектор" Сергій Супрун у Facebook.

Вбито Олександра Іваніну активіста НВР "Правий сектор" Сумщини. Застрелено біля під'їзду власного будинку у присутності дружини, - сказав Сергій Супрун.

Як зазначили в ТСН.Ранок, постріли пролунали, коли Олександр із дружиною приїхали до під'їзду. За словами друзів загиблого, було щонайменше шість пострілів.

Відомо, що в день вбивства Олександр Іваніна виступив на сесії міськради проти підвищення вартості проїзду у маршрутках. Зокрема, він обіцяв маршрутникам неспокійне життя: зупиняти переповнені маршрутки та викликати поліцію. Також активіст боровся з корупцією, контрабандою та нелегальною міграцією.

Наші версії - це могла бути як помста із кримінально-політично-правоохоронного світу, скажемо так. Бо саме Олександр прискіпливо займався багатьма проблемами, але одна – що стосується контрабанди й нелегальної міграції, - пояснив Супрун.

За фактом вбивства чоловіка в поліції відкрили кримінальне провадження.

Додали, що на виїздах із Сум чергують наряди поліції для перехоплення стрілка.

Нагадаємо, колишній заступник генерального прокурора України Микола Голомша заявив, що лідер Народного руху України, дисидент В’ячеслав Чорновіл був убитий, а не загинув у ДТП.

1