Чорновіл був убитий, а не загинув у ДТП - колишній силовик

Голомша повідомив подробиці смерті колишнього лідера НРУ
Чорновіл був убитий, а не загинув у ДТП - колишній силовик
В’ячеслав Чорновіл Фото: pravyysektor.info
15 Вересня 2021, 20:31
читать на русском

Колишній заступник генерального прокурора України Микола Голомша заявив, що лідер Народного руху України, дисидент В’ячеслав Чорновіл був убитий.

Колишній силовик в етері "4 каналу" заявив, що Чорновола вбили "чотирма ударами кастету у потиличну ділянку голови" (за офіційною версією розслідування смерті Чорновола, його автомобіль врізався у вантажівку 25 березня 1999 року).

Ми розслідували справу про вбивство Чорновола… І встановили, що Чорновола було вбито. Було вбито чотирма ударами кастету у потиличну ділянку голови і таким самим кастетом було добито водія, – розповів він.

Голомша стверджує, що у ДТП екслідер НРУ не загинув.

Безперечно, що не ДТП. Було встановлено відключення подушок безпеки, підробку огляду місця події, було встановлено вбивство на Волині основного свідка. Коли ми відкопали труп, там були важкі метали в кістках. І ми розкрутили експерта, який сказав, що він не проводив розтин тіла Чорновола, – додав колишній силовик.

Тим часом цю заяву вже прокоментував син загиблого Тарас Чорновіл.

У коментарі "Суспільному" він сказав, що заява Голомші про те, що його батька могли вбити - це не нова інформація.

Насправді, це є неоднозначна фраза (про кастет), і ми з паном Голомшою це обговорювали і в слідстві, і в суді. Припущення було під час однієї з експертиз, яка працювала з матеріалами попередніх експертиз, тобто це не була ексгумація, це не було дослідження тіла В'ячеслава Чорновола, а були дослідження фотографій, які були зроблені при першій сфальсифікованій експертизі, - сказав він.

Тарас Чорновіл додав, що на тілі його батька були ушкодження, які не характерні для ДТП.

Довідково:

В’ячеслав Чорновіл – журналіст, публіцист, один з лідерів національно-визвольного руху з середини 80-х, співголова Української Гельсінської спілки, Герой України, один з авторів Декларації про державний суверенітет України та Акту проголошення Незалежності України.

25 березня 1999 року Чорновіл загинув в результаті автокатастрофи, але його прихильники вважають що це було замасковане політичне вбивство напередодні президентських виборів.

Читайте також

1