Боррель розповів, що буде у шостому пакеті санкцій проти росії

Єврокомісія не бачить достатньої підтримки ембарго на російську нафту і газ
Важливо
Боррель розповів, що буде у шостому пакеті санкцій проти росії
Жозеп Боррель Фото з соцмереж
25 Квітня 2022, 16:27
читать на русском

Європейський союз готує шостий пакет санкцій проти росії, але у ньому не буде повного ембарго на постачання нафти і газу. Серед країн-учасниць поки немає єдиної позиції щодо цього питання.

Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель в інтерв'ю для Die Welt.

За його словами, Єврокомісія не бачить достатньої підтримки ембарго на російську нафту і газ, щоб внести його вже в шостий пакет санкцій. Це ж стосується і альтернативних обмежень, таких як підвищений тариф на поставки.

Боррель наголосив, що його засмучує позиція Угорщини, яка навідріз відмовляється від ідеї будь-яких енергетичних санкцій проти Росії.

Деякі держави-члени дуже чітко заявили, що не підтримають ембарго або штрафні мита на російську нафту або газ. Це означає, що у нас поки немає одностайності в ЄС, щоб прийняти рішення про ембарго або тариф на цей час. Тому остаточна пропозиція щодо ембарго на нафту і газ ще не на столі, - зазначив Боррель.

Нагадаємо, українська влада просить міжнародну спільноту посилювати санкції проти режиму путіна, аби зупинити російське вторгнення в Україну. Зокрема, 13 квітня Велика Британія ввела санкції щодо 206 росіян та компаній агресора. 

Читайте також