Брат Сергія Бубки Василь отримав підозру за колабораціонізм

Попри відкриті кримінальні провадження та суспільний резонанс, Сергій Бубка досі залишається членом Національного олімпійського комітету
Головне
Брат Сергія Бубки Василь отримав підозру за колабораціонізм
4 Листопада 2023, 10:44
читать на русском

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру Василю Бубці, брату Сергія Бубки, щодо колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) та сприяння діяльності терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 КК України).

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офіса Генпрокурора України.

Нагадаємо, влітку журналістки Bihus.Info з’ясували, що родинна фірма Героя України Сергія Бубки постачає пальне терористам.

Зокрема, російська фірма "Монблан", яка належить братам Сергію та Василю Бубкам, працює на тимчасово окупованих територіях та співпрацює з терористами. У травні 2023-го року компанія уклала офіційні контракти з окупантами на постачання пального на понад 800 тисяч рублів.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info з'ясували, що фірма "Монблан", яка належить Сергієві Бубці та його братові Василю, працює на тимчасово окупованих територіях України та веде бізнес з окупантами. "Монблан" – давній родинний бізнес експрезидента НОК. Це компанія, основним видом діяльності якої є торгівля пальним.

Нині олімпійський чемпіон зі стрибків із жердиною та Герой України попри відкрите влітку кримінальне провадження за підозрою у пособництві державі-агресору лишається членом Національного олімпійського комітету України, а російські компанії, якими за офіційними документами він володіє разом з братом, укладають нові контракти з окупантами.

Читайте також

1