Брата судді Вовка відсторонили від роботи, Венедіктова виписала йому підозру

Юрія Зонтова підозрюють у хабарництві
Брата судді Вовка відсторонили від роботи, Венедіктова виписала йому підозру
Обшуки у адвокатів Фото: НАБУ
7 Квітня 2021, 16:50
читать на русском

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру брату голови ОАСК Павла Вовка Юрію Зонтову та іншому адвокату, яких затримали на хабарі для подальшої його передавання суддям ОАСК. Зонтова також відсторонили від роботи в Зовнішній розвідці.

Про підозру  Венедіктова написала на своїй сторінці у Facebook.Про відсторонення Зонтова від роботи повідомили у пресслужбі СЗРУ.

…підписала повідомлення про підозру двом горе-ділкам, які називають себе адвокатами. Вони надавали, як їм здавалось, адвокатські послуги, однак на думку детективів НАБУ і прокурорів САП, з якими я цілком згодна, така правова допомога - пряма дорога на лаву підсудних, - розповіла Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової)

Затриманим підписано підозру в підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК України).

Читайте також

Також на період розслідування одного з підозрюваних, брата голови ОАСК Павла Вовка Юрія Зонтова відсторонили від роботи в Службі зовнішньої розвідки.

СЗРУ сприяє НАБУ у розслідуванні щодо причетності співробітника служби до корупційних проявів. За попередніми результатами власного розслідування, його затримання не пов’язано з діяльністю на посаді в СЗРУ. Зазначаємо, що на період досудового розслідування фігурант відсторонений від виконання службових обов’язків у розвідувальному органі. Наголошуємо, що у Службі діє нульова толерантність до корупції. Наша принципова позиція – безкомпромісність і відкритість у боротьбі з її проявами, - прокоментували затримання Зонтова у Зовнішній розвідці.


Контекст. 6 квітня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро затримало "на гарячому" при отриманні ста тисяч доларів хабаря рідного брата судді Павла Вовка. За попередньою версією, гроші призначалися для самого голови ОАСК Павла Вовка.

У НАБУ зазначили, що під час обшуку виявлені великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч грн і 100 шекелів.