Будь-який бізнес в Україні зможе отримати нульовий кредит - Зеленський

Президент анонсував розширення програми кредитування для підприємців
Головне
Будь-який бізнес в Україні зможе отримати нульовий кредит - Зеленський
Документи, чиновники Фото Oleg Magni: Pexels
18 Березня 2022, 10:02
читать на русском

Президент Володимир Зеленський ініціював розширення програми кредитування для підприємців на базі програми "5-7-9%".

Про це він розповів у черговому зверненні до українців.

За його словами, з метою стимулювання економіки України буде запроваджено пільгове кредитування для підприємців під 0% на час воєнного стану, масштабну дерегуляцію, а також гарантування 100% вкладів громадян.

Я доручив знайти таку законодавчу можливість, щоб держава гарантувала 100% вкладів в українських банках. 100%. Не частину, як зараз, як завжди, а повністю. Увесь депозит. У будь-якому банку нашої держави. Щоб люди не втратили гроші й не боялися цього за жодних обставин. Тож чекаю конкретики, проєкт рішення, – сказав Зеленський та висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає таку ініціативу.

Окрім того, за словами глави держави, уряд уже підготував рішення про розширення можливостей кредитування для підприємців на базі програми "5-7-9%".

Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс 1 місяць після війни. Далі буде мінімальна ставка – 5%. А загальний обсяг кредиту може бути до 60 мільйонів гривень. Щоб було ширшим коло тих бізнесів, які зможуть скористатися нашою програмою, – пояснив Зеленський.

Президент анонсував, що Кабінет Міністрів незабаром проголосує за масштабне скорочення регуляцій:

Було понад 600 дозволів і ліцензій для бізнесу, а залишаються обовʼязковими близько 20. Лише ті, які просто неможливо скасувати. Як, наприклад, про поводження з радіоактивними відходами. Отже, для абсолютної більшості бізнесів в Україні діятиме декларативний принцип: оголосив про початок діяльності – і вільно працюєш.

На його думку, ці рішення стимулюватимуть українську економіку й повертатимуть нашу країну до життя всюди, де бізнесу буде безпечно працювати.

Тож чекаю конкретики. Проєкт рішення. І сподіваюся, що Верховна Рада не забариться з підтримкою. Бо це потрібно українцям. Це потрібно Україні, - додав він наостанок.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада запровадила додаткові податкові стимули для бізнесу на час війни.

Читайте також

1