Зеленський ініціював масштабну податкову реформу: подробиці

В Україні скасують всі перевірки для бізнесу
Головне
Зеленський ініціював масштабну податкову реформу: подробиці
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
15 Березня 2022, 08:32
читать на русском

Кабінет Міністрів узгодив пакет рішень для підтримки української економіки під час війни. Зокрема, в Україні стартує податкова реформа.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час чергового відеозвернення.

Щоб бізнес працював. Щоб люди були з роботою. Там, де безпека це дозволяє. Там, де люди до цього готові, - зазначив глава держави (досьє Зеленського).

За його словами, ухвалено рішення, що замість ПДВ та податку на прибуток вводиться двовідсоткова ставка від обороту та спрощений облік:

Для малого бізнесу – а це перша й друга групи ФОПів – ставимо добровільну сплату єдиного податку. Тобто якщо зможете – сплачуйте. Не можете – нема питань. Друге. Максимальна дерегуляція бізнесу. Скасовуємо всі перевірки для всіх бізнесів. Щоб усі працювали нормально. Щоб міста оживали. Щоб усюди, де немає бойових дій, продовжувалося життя.

Зеленський зазначив, що умова для бізнесу лише одна: "ви забезпечуєте нормальну роботу свого бізнесу в межах українського закону".

Це лише початкові два кроки нашої податкової реформи. Далі буде, - зазначив президент.

Нагадаємо, 14 березня президент Володимир Зеленський заявив, що доручив Кабінету міністрів низку завдань для відновлення економіки. Так, для малого та середнього бізнесу планують послабити податки та прибрати ті складнощі, які тиснуть на нього.

Читайте також