Буданов і Ко: на росії "знайшли винних" у підриві Кримського мосту

В Україні версію рашистів назвали повною нісенітницею
Головне
Буданов і Ко: на росії "знайшли винних" у підриві Кримського мосту
12 Жовтня 2022, 13:25
читать на русском

ФСБ Росії відзвітувала про розслідування вибуху на Кримському мосту, за їхніми даними всього затримано 8 людей, а організатором, вважають росіяни, було Головне управління розвідки та його керівник Кирило Буданов.

Про це повідомляє "РИА "Новости"

У межах кримінальної справи про вибух на Кримському мосту затримано п'ятьох громадян Росії, трьох громадян України та Вірменії, які брали участь у підготовці злочину, - йдеться у повідомленні.

Російське ФСБ спільно з СК РФ дійшли висновку, що "організатором" вибуху на Кримському мосту було Головне управління розвідки МО України, його керівник Кирило Буданов, співробітники та агентура.

За версією російських спецслужб, вибуховий пристрій закамуфлювали в рулони з поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою понад 22 т і на початку серпня відправили з порту Одеси в болгарський Русе. До переправлення вантажу начебто були залучені громадяни України, Грузії та один громадянин Вірменії.

В ФСБ кажуть, що до організації переправлення вантажу з Болгарії до порту Поті (Грузія), а потім до Вірменії залучили громадян України Михайла Володимировича Цюркала (1975 року народження), Дениса Олеговича Ковача (1979) і Романа Івановича Соломка (1971), громадян Грузії Сандро Іносарідзе та брокера, на ім'я Леван і громадянина Вірменії Артура Терчаняна (1985).

Також російські спецслужби називають ще одного громадянина України, Володимира Злоба, начебто задіяного у підготовці до вибуху.

У ГУР Міноборони України вже відреагували на заяви рашистів. Представник пресслужби ГУР Міноборони Андрій Юсов вважає зайвим коментувати звинувачення російських спецслужб у причетності України до вибуху на Кримському мосту, оскільки ФСБ та СК – "фейкові" структури.

"Нісенітниця вся діяльність ФСБ і Слідчого комітету. Це фейкові структури, які обслуговують путінський режим, тому коментувати їхні чергові заяви ми точно не будемо. Дивно, що ще ніякої візитівки не знайшли в районі Кримського мосту".

Нагадаємо, вранці 8 жовтня на Кримському мосту стався вибух. Просіла автомобільна частина мосту. Залізнична частина моста пошкоджена. Збитки від вибуху на Кримському мосту оцінюються в 200-500 мільйонів рублів.

1