Буде перезавантаження: нардепи незадоволені роботою БЕБ

Поки що структура працює нерезультативно
Важливо
Буде перезавантаження: нардепи незадоволені роботою БЕБ
Данило Гетманцев (фото: facebook.com/d.getmancev)
22 Жовтня 2022, 13:25
читать на русском

Народні депутати збираються перезавантажити Бюро економічної безпеки.

Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев на Форумі "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади".

Депутат заявив, що його позиція щодо діяльності БЕБ попри те, що він є автором закону про створення цього органу, є "однозначно негативною".

Закон був гарний, але ми не бачимо жодних результатів,— сказав депутат. — Ми зробили цей орган, щоб те, що робила податкова поліція, не повторилося. Але 80% складу бюро — колишні податківці. І все керівництво податкової перейшло до бюро. Тоді питання: нащо ми це робили? Тому звичайно ми зараз маємо зробити перезавантаження БЕБ", – сказав Гетманцев.

У коментарі ЕП народний обранець підтвердив, що виступає не за ліквідацію органу, а за його перезавантаження.

Перший заступник податкового комітету Ради Ярослав Железняк у своєму Telegram розповів, що перезавантаження Бюро включатиме в себе дві дії:

  • обмеження щодо роботи у БЕБ для співробітників експодаткової міліції та звільнення таких з керівних посад:
  • звільнення голови БЕБ за визнання Радою звіту діяльності незадовільним або неподання такого звіту.

Нагадаємо, 3 лютого 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки. 22 березня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль призначив керівником Бюро економічної безпеки Вадима Мельника строком на п'ять років.