Буде сніг та заморозки: метеоролог розповіла про найхолодніший місяць осені

Температура повітря буде нижчою, ніж у грудні
Буде сніг та заморозки: метеоролог розповіла про найхолодніший місяць осені
Сніг Фото: Pexels
3 Вересня 2021, 15:10
читать на русском

Цього року жовтень може стати найхолоднішим місяцем осені. А температура повітря буде нижчою, ніж у листопаді та грудні. При цьому в другій половині жовтня в Україні може випасти перший сніг, а заморозки прийдуть ще раніше.

Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, передає УНІАН.

Жовтень в Україні почав мати процеси передзим'я: в ньому може бути навіть холодніше, ніж потім в листопаді та грудні. В останні роки це проглядається. Так що в цьому році, якщо друга половина жовтня ознаменується негативними температурами, ми побачимо сніг з дощем, може утворитися сніговий покрив, - зазначила вона.

Водночас метеорологиня додала, що наразі сезони сильно змістилися, оскільки жовтень прогнозують дуже холодним, а в листопаді і грудні буде потепління до плюсових температур вище норми цих місяців.

За її словами, раніше в Україні перехід до зими був плавним, з поступовим похолоданням восени і нульовою температурою в грудні, але зараз це змінюється.

При цьому, за словами синоптиці, взимку стає все складніше прогнозувати погоду.

Нагадаємо, що на початку вересня в Україні значно похолоднішає. В окремих областях очікується зниження температури повітря до шести градусів.

Читайте також