"Будинок-монстр" на Подолі заборонили вводити в експлуатацію

Скаргу подавала Київська міська рада
"Будинок-монстр" на Подолі заборонили вводити в експлуатацію
будинок-монстр на Подолі Фото: скрін з відео
2 Вересня 2021, 15:58
читать на русском

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України заборонив вводити в експлуатацію "будинок-монстр", що розташований на Подолі у Києві, на вулиці Нижній Вал, 27–29.

Про це повідомляє The Village з посиланням на постанову суду.

Зазначається, що колегія суддів скасувала ухвалу Північного апеляційного господарського суду від 8 червня 2021 року. Саме згідно з цією ухвалою дозволялось введення в експлуатацію цього "жахливого" будинку. Скаргу подавала Київська міська рада.

Нагадаємо, у грудні 2005 року Київрада передала ТОВ "Пателі Лізинг" в оренду на 5 років ділянку площею 0,35 га для будівництва житлово-офісного комплексу. У 2010 році оренду було поновлено ще на 5 років. У 2012 році ТОВ "Пателі Лізинг" отримало дозвіл на будівництво 8-поверхового будинку. Однак, надалі фірма побудувала 12-поверхову будівлю (ЖК "Подол Престиж"), яку охрестили "будинок-монстр на Подолі".

Наприкінці 2014 року Київрада подала позов в суд з вимогою зобов’язати фірму знести самовільно добудовані поверхи на будівлі по вул. Нижній Вал, 27-29.

У листопаді 2020 року суддя з Окружного адміністративного суду м. Києва зобов’язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (ДАБІ) видати сертифікат готовності так званого будинку-монстра на Подолі.

Читайте більше у нашому матеріалі: Престижний та жахливий "Монстр на Подолі": знести чи узаконити

Читайте також