Bugatti та Rimac об'єднаються, щоб виготовляти нові суперкари та електрокари

Вони випускатимуть преміумні спортивні автомобілі та нові електрокари
Bugatti та Rimac об'єднаються, щоб виготовляти нові суперкари та електрокари
Bugatti (фото: CNN)
7 Липня 2021, 04:04
читать на русском

Французький виробник суперкарів Bugatti оголосили про об'єднання з хорватським виробником електрокарів Rimac. Вони виготовлятимуть нові суперкари та електрокари.

Про це повідомляє CNN.

Автомобільний виробник Bugatti належить компанії Porsche, а сама ж Porsche входить до німецької автомобільної корпорації Volkswagen Group. У новому спільному підприємстві Porsche матиме 45%, а Rimac - 55% акцій.

Це означає, що в результаті Porsche у новому підприємстві контролюватиме трохи більше ніж 58% акцій, але це не даватиме компанії права вирішального голосу.

У рамках партнерства спільне підприємство готується випускати нові суперкари. Зокрема преміумні спортивні автомобілі для постійного користування, а не для перегонів. Їхня максимальна швидкість - від 300 км/год і вище, а коштуватиме такий автомобіль мільйони доларів.

Серед електрокарів будуть представлені вже традиційний автомобіль Bugatti Chiron та повністю новий електрокар Rimac Nevera.

Головний офіс компанії буде у столиці Хорватії Загребі, але обидва виробники залишаться у своїх штаб-квартирах (Bugatti — у Франції, а Rimac — у Хорватії).

Зазначимо, компанія-виробник суперкарів Bugatti була заснована в 1909 році. Наприкінці XX століття компанію придбав концерн Volkswagen. Серед основних марок виробника - Bugatti Chiron, Bugatti Divo та Bugatti Veyron.

Хорватська автомобілебудівна компанія Rimac була заснована у 2009 році та спеціалізується на виробництві електрокарів. Основні марки — Rimac Concept One та Rimac Concept S.

Нагадаємо, що доволі курйозний випадок трапився з автопілотом електрокара Tesla, який переплутав рекламний прапор зі світлофором.

Читайте також