Tesla програла суд і змушена виплатити компенсацію власникам електрокарів

Компенсація складає 16 тисяч доларів
Tesla програла суд і змушена виплатити компенсацію власникам електрокарів
Tesla Model S фото: drive.ru/news/tesla
26 Травня 2021, 03:09
читать на русском

Компанія Tesla потрапила в скандал через автомобіль Model S, у якого знизилась місткість акумулятора і швидкість зарядки після оновлення.

На компанію подали позов власники їхніх електромобілів, а норвезький суд визнав Tesla винною, передає Electrek.

Зазначається, що про цю проблему стало відомо ще у 2019 році. Тоді власники старих Tesla Model S і Model X з батареєю на 85 кіловат-годин масово поскаржилися, що після оновлення ПЗ запас ходу електрокарів різко скоротився.  Другою проблемою після поновлення стало зниження швидкості експрес-зарядки на станціях Supercharger.

У компанії пояснили, що це було зроблено з метою "захистити акумулятор і продовжити термін його служби" і запевнили, що зниження запасу ходу торкнулося "невеликої кількості машин". Однак ця заява не заспокоїла власників і вони звернулися до суду з вимогою компенсації.

Один з позовів було подано в Норвегії. Днями місцевий суд виніс рішення не на користь компанії, оскільки було встановлено, що вона дійсно знизила швидкість зарядки після оновлення ПЗ. Норвезький суд зобов'язав автовиробника виплатити 30 власникам електрокарів по 136 тисяч крон (приблизно 16 тисяч доларів).

Нагадаємо, що наприкінці жовтня минулого року доволі курйозний випадок трапився з автопілотом електрокара Tesla, який переплутав рекламний прапор із світлофором.

1