Tesla заробила на біткоїнах 101 мільйон доларів

Компанія продала близько 10% своїх активів у криптовалюті
Tesla заробила на біткоїнах 101 мільйон доларів
Завод Tesla (Фото: Ferra)
27 Квітня 2021, 20:30
читать на русском

Виробник електромобілів Tesla отримав 101 мільйон доларів прибутку від продажу активів у біткоїнах.

Про це пише Letknow.news.

Компанія Ілона Маска відзвітувала про фінансові результати за перший квартал. Серед доходів Tesla зазначила продаж цифрових активів. Сума продажу біткоїнів склала 272 млн доларів, а прибуток від операції - 101 млн доларів. Tesla також зауважила, що саме продаж криптовалюти посприяв отриманню рекордного чистого доходу за один квартал - 438 млн доларів.

Компанія оголосила про володіння біткоїнами на суму 1,5 млрд доларів  в лютому. Нині ж залишок біткоїнів після продажу становить як мінімум 1,33 млрд доларів, але має перспективи росту з урахуванням зростання курсу. Правила складання звітності не передбачають розкриття такої інформації.

У березні Tesla почала приймати криптовалюту в рахунок оплати замовлень на своєму сайті і пообіцяла не ліквідовувати отримані від клієнтів активи.

Відомо, що акції  TЕSLA знизилися на 2,5% після закриття ринків і позитивної сесії в понеділок, 26 квітня. Водночас ціна біткоїна з приростом в 8% за добу склала майже 53,5 тисячі доларів. Раніше ціна криптовалюти підіймалася вище 54 тисяч доларів. Лютневе оголошення Tesla посприяло зростанню ціни біткоїна, яка на початку року трималася на рівні 30 тисяч доларів.

Читайте також

Біткоїни здавався і до теперішнього часу показували себе хорошим рішенням для зберігання грошових коштів, які не потрібні негайно для повсякденних операцій і можуть принести хороший прибуток, - заявили в компанії. - Існує безліч причин для оптимізму. Ми дуже задоволені ліквідністю ринку біткоїну. Коли ми продавали в кінці березня, то швидко змогли виконати угоду. Мати можливість для виходу надзвичайно важливо. Ми справді віримо в довгостроковий потенціал біткоїна. Те, що у нас є зараз, ми маємо намір тримати на довгий термін і продовжимо накопичувати біткоїни, які отримуємо від клієнтів як оплату машин.


Контекст. Наприкінці лютого засновник автомобільної компанії Tesla Ілон Маск втратив 15 млрд доларів після того, як вартість акцій цієї фірми впала на 20%. Це сталося після того, як Маск зробив дуже велике капіталовкладення в криптовалюту.

Деякі інвестори Tesla почали позбавлятися від своїх акцій на тлі падіння курсу біткоїну, оскільки компанія Маска стала асоціюватися з криптовалютою та пов'язаними з нею ризиками.

Після того, як Tesla повідомила про те, що вклала в криптовалюту півтора мільярда доларів і планує брати оплату за свою продукцію нею, вартість біткоїну зросла майже на 50%.

Детальніше про розвиток ринку криптовалют та можливості біткоїна читайте у матеріалі Парламент.UA Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

1