Білорусь звинуватила Україну у недружньому ставленні

Республіка заявила, що самостійно впорається з непростою ситуацією
Білорусь звинуватила Україну у недружньому ставленні
Фото: УНІАН
1 Жовтня 2020, 16:42
читать на русском

Білорусь вважає недружніми висловлювання керівництва України та політиків щодо ситуації в країні, а також звинувачує у втручанні у внутрішні справи держави.

Про це повідомила пресслужба Посольства Білорусі у Facebook.

1 жовтня відбулася зустріч представника Посольства Республіки Білорусь в Україні у Другому територіальному Департаменті МЗС України.

Українській стороні доведено, що Білорусь завжди була і залишається прихильна добросусідства і ніколи не допускала і не допустить втручання у внутрішньополітичні процеси України, не ставила під сумнів суверенне право українського народу самостійно визначати шлях свого розвитку. Ця позиція є для Республіки Білорусь принципової і не раз підтверджувалася в критичні для України періоди, - заявили у Посольстві Республіки Білорусь в Україні.

У повідомленні також йдеться про те, що Республіка Білорусь не сприймає втручання в свої внутрішні справи.

У той же час публічні рекомендації та поради українських офіційних осіб, політиків і депутатів по організації внутрішньополітичного життя в білоруському державі, оцінки взаємодії Республіки Білорусь з інтеграційними об'єднаннями є некоректними, що не відповідають духу добросусідства і розцінюються саме як спроба втручання у внутрішні справи Республіки Білорусь, надання впливу на вибір білоруського народу, - додали у пресслужбі.

Читайте також

Усі заяви українських політиків та громадських діячів про внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Білорусь, легітимність Президента Республіки Білорусь, заклики до проведення нових виборів Президента Республіки Білорусь, обговорення питання про застосування до Республіці Білорусь санкцій за надуманими підставами розглядаються як надзвичайно недружні жести з боку України, які не сприяють збереженню довіри в українсько-білоруських відносинах, і спроба втручання у внутрішні справи Республіки Білорусь.

Посольство наголосило, що заохочення і схвалення з України дій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в Білорусі, руйнують конструктивний формат українсько-білоруських відносин. Заявлено, що Білорусь самостійно впорається з непростою ситуацією, в якій опинилося останнім часом білоруське суспільство. Посольство розраховує на об'єктивну, зважену, відповідальну духу добросусідства і засновану на принципах взаємної поваги і невтручання у внутрішні справи один одного, позицію України.

1 октября состоялась встреча представителя Посольства Республики Беларусь в Украине во Втором территориальном...

Gepostet von Посольство Республики Беларусь в Украине am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Нагадаємо, що у Міністерстві закордонних справ Білорусі відреагували на невизнання низкою країн, зокрема Україною, легітимності Олександра Лукашенка на посаді президента країни.