У МЗС Білорусі відповіли на відмову України визнавати Лукашенка: “Навіть не приховують свою несамостійність”

У відомстві знову заявили про втручання у внутрішні справи Білорусі
Важливо
У МЗС Білорусі відповіли на відмову України визнавати Лукашенка: “Навіть не приховують свою несамостійність”
Олександр Лукашенко (фото з відкритих джеред)

У Міністерстві закордонних справ Білорусі відреагували на невизнання низкою країн, зокрема Україною, легітимності Олександра Лукашенка на посаді президента країни.

Відповідна заява оприлюднена на сайті МЗС Білорусі.

Білоруський народ не потребує "легітимізації" своєї влади з боку самоназваних "легітиматорів". Це питання є надуманим і штучним. Спроби окремих країн Заходу поставити під сумнів легітимність глави держави жодною мірою не відображають думки переважної більшості міжнародної спільноти, — йдеться у заяві.

У відомстві знову заявили про втручання у внутрішні справи Білорусі і окремо звернули увагу на реакцію України.

Особливе здивування викликає поведінка наших українських сусідів, які вже навіть не намагаються закамуфлювати несамостійність в ухваленні своїх зовнішньополітичних рішень і не припиняють потік заяв нібито зі своїми "просунутими" оцінками чомусь нашої внутрішньополітичної ситуації, - додали білоруські дипломати.

При цьому в МЗС Білорусі запевнили, що "продовжать підтримувати братський український народ".

Раніше український міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не визнає легітимною інавгурацію президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, що Словаччина, Латвія, Литва та Естонія також не визнали Олександра Лукашенка офіційним президентом Білорусі, а проведення інавгурації вважають нелегітимним.

Вчора, 23 вересня, Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську. Вже майже місяць в країні тривають протести проти результатів виборів, і понад 200 учасників акцій затримано. Силовики, в свою чергу, застосовують сльозогінний газ і водомети проти мирних жителів.

1