Б`ються і кидаються камінням: водії київських маршруток розповіли про поведінку пасажирів

Пасажири поводяться агресивно через обмеження на транспорті
Б`ються і кидаються камінням: водії київських маршруток розповіли про поведінку пасажирів
Маршрутка, громадський транспорт (фото: УНІАН)
25 Березня 2021, 15:40
читать на русском

Під час карантинних обмежень у столиці пасажири маршруток стали поводитися агресивно і зухвало, битися з водіями і кидати каміння в автобуси.

Про це повідомляє Сегодня.

В Асоціації перевізників Києва та Київської області розповіли про постійні конфлікти водіїв з пасажирами і поліцією.

Нині в Києві проводять  рейди для виявлення в маршрутках стоячих пасажирів. Водії намагаються не брати пасажирів більше, ніж належить. Через це виникають постійні конфлікти. Люди з зупинок навіть кидають каміння в автобуси за те, що ті не зупинилися, – всі хочуть доїхати на роботу. На кінцевих зупинках пасажири лізуть у бійку з водіями і кричать, що самі будуть розбиратися з поліцією, – розповів голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

Читайте також

За його словами, поліція проводить рейди і фактично блокує роботу маршруток.

Тільки за сьогоднішній ранок складено до 60 протоколів на водіїв маршруток. А один протокол – це штраф у розмірі 17 тисяч гривень. І його складають саме на водія. З цієї причини водії просто з'їжджають з маршрутів у парк і відмовляються працювати. Водій фізично не в змозі не пускати в салон пасажирів – це завдання поліції. Нехай ставлять на кожній зупинці поліціянта і він контролює кількість пасажирів у салоні, – зазначив Мойсеєнко.

В Асоціації перевізників також припустили, що через карантинні обмеження і агресивних пасажирів доведеться взагалі зупинити роботу маршруток у Києві, однак остаточно це питання поки не вирішене.


Контекст. 20 березня київський міський голова Віталій Кличко оголосив про локдаун у столиці через стрімке поширення коронавірусу. Обмеження у Києві попередньо запровадили на три тижні - до 9 квітня. До того ж столиця, відповідно до переліку карантинних зон, входить до "червоної".

Громадський транспорт у Києві як наземний, так і метрополітен працює у звичайному режимі. Він курсує з наповненістю не більше 50 відсотків місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу і визначені в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

24 березня перевізники Києва та Київської області заявили, що проситимуть КМДА дозволити їм не виконувати рейси під час локдауну. Пізніше перевізники заявили, що з 27 березня київські маршрутки подорожчають. Відтепер проїзд буде коштувати 10 грн.