Кiнець старим маршруткам: уряд хоче зробити їх якісними та комфортними

Уряд залишить в минулому старі та розвалені автобуси
Кiнець старим маршруткам: уряд хоче зробити їх якісними та комфортними
Маршрутка, громадський транспорт (фото: УНІАН)
15 Січня 2021, 14:53
читать на русском

У Раді зареєстрували законопроєкт, який вимагатиме від перевізників якості, встановлення трекерів та валідаторів для електронної оплати.

Про це повідомляє міністр інфраструктури Владислав Криклій, проєкт закону №4583.

Прийняття цього законопроєкту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси, - написав він у Facebook.

Криклій зазначає, що за його ухвалення конкурси на маршрути повинні будуть проводитися через ProZorro: "Це відкрита та прозора конкуренція, а конкуренція завжди підвищує якість".

Читайте також

Ціна за кілометри, що обслуговуються, визначатиметься центральним органом виконавчої влади.

Такий підхід також дасть можливість вимагати від перевізників не тільки обслуговування пасажирів на комфортних автобусах, але й встановлення трекерів та валідаторів для електронної оплати, - підкреслив міністр.

У законопроєкті йдеться також про рівний доступ до автомобільного транспорту для всіх: транспорт має бути пристосованими для перевезення пасажирів з інвалідністю та інших маломобільних груп, мати зовнішнє звукове інформування про номер і кінцеву зупинку маршруту, а також звукове та візуальне інформування всередині салону.

Нагадаємо, що у Києві вкотре відклали перехід на єдиний електронний квиток у громадському транспорті.

Детальніше про ситуацію з введенням електронного квитка читайте у матеріалі Парламент.UA: Чому перенесли впровадження е-квитка у Києві та що трапилось з Kyiv Smart City