Частині українців можуть виплачувати пенсії по-новому: кого це стосується

Також деяким українцям один рік стажу зарахують за три
Важливо
Частині українців можуть виплачувати пенсії по-новому: кого це стосується
Пенсіонери, пенсійне посвідчення Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5617
23 Червня 2022, 21:57
читать на русском

Пенсії деяким пенсіонерам виплачуватимуть по-новому, оскільки змінено порядок здійснення таких виплат. Замість банківського переказу гроші доставлятимуть через поштові відділення.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, зазначивши, що відповідне рішення схвалили на засіданні уряду.

Таку схему виплат застосовуватимуть до пенсіонерів, які проживають у районах проведення бойових дій або у регіонах, що перебувають у тимчасовій окупації чи оточенні.

Так, пенсію переведуть із банку на відділення "Укрпошти", якщо за поточним рахунком пенсіонера протягом 60 днів до дати повідомлення про неможливість здійснювати видачу коштів, не проводились видаткові операції, які з 24 лютого 2022 року не зверталися до органів Пенсійного фонду України щодо способу виплати їм пенсій та допомог.

Частині пенсіонерів перерахують стаж

Деяким українцям один рік стажу зарахують за три. Йдеться про осіб, які свого часу зазнали депортації та були відправлені на спецпоселення.

Зміни стали можливими після введення у дію закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства".

Для перерахування стажу потрібно підтвердити свою приналежність до депортованих осіб та/або стаж роботи на спецпоселенні.

Читайте також

1