Чехія просить допомоги в ЄС та НАТО через ускладнення з COVID-19

Сьогодні до Чеської Республіки були відправлені перші 30 апаратів ШВЛ - Єврокомісія
Чехія просить допомоги в ЄС та НАТО через ускладнення з COVID-19
Коронавірус (Flicr)
23 Жовтня 2020, 02:00
читать на русском

Чеська Республіка стала однією з найбільш уражених коронавірусом європейських держав, тому попросила допомогу від Євросоюзу та НАТО для боротьби з епідемією COVID-19.

Про це повідомляє Єврокомісія.

Сьогодні до Чеської Республіки були відправлені перші 30 апаратів ШВЛ за європейською програмою rescEU, в рамках якої в шести країнах ЄС - у Данії, Німеччині, Греції, Угорщині, Швеції та Румунії - створені необхідні резерви медобладнання.

Чехія просто зараз постає перед однією з найважчих ситуацій в Європі. Кількість випадків коронавірусу швидко зростає. Країна потребує медичного обладнання для догляду за пацієнтами лікарень. Ми не залишаємо наших європейських друзів наодинці у важкі часи. Європейська Комісія мобілізує медичні матеріали через наш механізм цивільного захисту. Я щойно мала розмову з прем’єр-міністром Андрієм Бабішем (Andrej Babiš), щоб повідомити про швидке відправлення до Чехії перших 30 вентиляторів з наших резервів rescEU, - зауважила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також

Вона нагадала, що цей резерв медичного обладнання був створений навесні для накопичення важливих медичних матеріалів, які надсилається країнам, що мають у них потребу. За словами Ляєн, Єврокомісія продовжує підтримувати контакт з іншими країнами ЄС з метою мобілізувати більше ШВЛ для Чеської Республіки.

Нагадаємо, що європейська комісія уклала угоду про закупівлю потенційної вакцини від коронавірусу з американським розробником Johnson & Johnson.