Чехія розпочала масове тестування на COVID-19

Результати тесту готові уже через 20 хвилин
Чехія розпочала масове тестування на COVID-19
Тестування на коронавірус (фото: idnes.cz)
16 Грудня 2020, 11:17
читать на русском

У Чехії розпочали масове тестування всього населення на COVID-19. Охочих запрошують скласти швидкий тест на антигени.

Про це повідомляє IDNES.

У Чехії 16 грудня розпочалась масова кампанія тестування на коронавірус. Громадяни можуть самостійно обрати центр тестування серед 700, а також записатися онлайн на певну дату та час. Це зроблено з метою запобігання чергам та допоможе запобігти поширенню хвороби.

Зазначається, що люди можуть зачекати на результат тесту, оскільки він готовий уже за 20 хв. Повторно тест доведеться здавати кожні наступні п'ять днів.

Читайте також

Витрати на тестування будуть покриватися медичною страховкою. Згідно з результатами соцопитування,  близько 40% чехів хотіли протестуватись з метою виявлення коронавірусу.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, в середу о 9:30 ранку замовили 17 552 людини. На той час у 174 пунктах відбору проб ще було 10 379 вільних місць.

Також у відомстві попередили, що якщо заявники більше не задоволені обраною датою, вони повинні скасувати її та надати місце для інших.

Міністерство закликає зацікавлених у тестуванні заздалегідь оптимально прибути до пунктів відбору проб. Вони також повинні мати особисті документи та необхідну контактну інформацію.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш запропонував безкоштовно протестувати громадян країни на антиген на COVID-19 до Різдва.