Через "червону зону" поїзди на Івано-Франківщині зупинятися не будуть

На Прикарпатті посилюють обмеження "червоної зони" через спалах коронавірусу
Головне
Через "червону зону" поїзди на Івано-Франківщині зупинятися не будуть
Вокзал, карантин (Фото: УНІАН)
23 Лютого 2021, 18:33
читать на русском

З 26 лютого в Івано-Франківській області буде запроваджений червоний рівень епідемічної небезпеки з тими обмеженнями, які діяли під час жорсткого карантину в січні.

Таке рішення ухвалили на засіданні державної комісії ТЕБ та НС, повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Ситуація в Івано-Франківській області залишається напруженою і не покращується як в частині зайнятості ліжок, так і в частині захворілих та госпіталізованих. Ми маємо досвід ізоляції областей на початку пандемії, що призупинило розповсюдження хвороби. Тож маємо ухвалити зважене й правильне рішення, яке не допустить подальшого загострення ситуації, — зазначив глава уряду (досьє Дениса Шмигаля).

За словами головного державного санлікаря Віктора Ляшка (досьє Віктора Ляшка), в Івано-Франківській області від початку року щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 збільшилась у 6 разів, а за останній тиждень приріст становить 30%.

Рівень госпіталізації протягом останнього тижня удвічі перевищує встановлений урядом показник (60 осіб на 100 тисяч населення). Івано-Франківська область залишається єдиною областю в Україні, де заповненість ліжок із киснем перевищує 50% навіть з урахуванням додатково розгорнутих ліжок, — наголосив Ляшко.

Загалом же в Івано-Франківській області реанімаційні ліжка зайняті на 82%, а майже в половині лікарень — на 100%.

У зв’язку з цим державна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення запровадити з 00 годин 00 хвилин 26 лютого червоний рівень епідемічної небезпеки з тими обмеженнями, що передбачаються чинною постановою №1236. Додатково до цих обмежень буде заборонена посадка та висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Івано-Франківської області та з них.

Читайте також

Нагадаємо, останніми днями в Івано-Франківській області фіксують найбільшу кількість хворих на коронавірус.

У Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська хворі пацієнти на коронавірус лежать у коридорах та їдальнях, оскільки закінчились усі лікарняні ліжка.

Через погіршення епідеміологічної ситуації на Прикарпатті ДСНС розгорнула мобільний шпиталь для хворих на коронавірус. Крім того, в області встановили карантинні блок-пости та запровадили особливий режим в’їзду та виїзду з області.

1