Через COVID-19 потреба в гуманітарній допомозі росте - ООН

Для реагування пандемії необхідно зібрати від країн-донорів 35 мільйонів доларів
Через COVID-19 потреба в гуманітарній допомозі росте - ООН
Гуманітарна допомога (фото: ВВС)
3 Грудня 2020, 02:05
читать на русском

Через пандемію коронавірусу потреба в гуманітарній допомозі у 2021 році збільшиться на 40%. У наступному році її будуть потребувати 235 мільйонів осіб.

Про це сказано в доповіді Управління ООН з координації гуманітарних питань (ОСНА).

Криза COVID-19 зіштовхнула мільйони людей з бідністю і сприяла гігантському зростанню гуманітарних потреб, - зазначив глава Управління Марк Лоукок.

Дані ООН свідчать, що для реагування на наслідки пандемії у гуманітарній сфері необхідно зібрати від країн-донорів 35 мільйонів доларів. Ці кошти потрібні для забезпечення 160 мільйонів осіб у 56 країнах світу дахом, їжею і медичною допомогою.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше  Генсек Організації об'єднаних націй Антоніу Гутерреш заявив, що до кінця 2020 року на межі голоду ризикують опинитися 130 мільйонів людей через несприятливу ситуацію з продовольством.

Представник ООН назвав голод "неподобством у світі достатку" і зазначив, що у світі знову гостро постає питання голоду.

Зазначимо, що Всесвітня продовольча програма — найбільша гуманітарна організація під керівництвом ООН, яка займається боротьбою з голодом і сприяє продовольчій безпеці.

Минулого року 135 млн людей страждали від гострого голоду, що є найбільшою кількістю за останні роки років. Більшість терпіли голод через війни та збройні конфлікти. Комітет зазначає, що торік програма допомогла приблизно 100 млн людей у 88 країнах, які страждали від голоду та недостачі продовольства.

1