Голод загрожує 130 млн людей до кінця 2020 року - ООН

Відбувається це через бідність, пандемію COVID-19 та збройні конфлікти
Голод загрожує 130 млн людей до кінця 2020 року - ООН
Голод (Фото – hashtelegraph)
18 Листопада 2020, 05:03
читать на русском

До кінця 2020 року на межі голоду ризикують опинитися 130 мільйонів людей через несприятливу ситуацію з продовольством.

Про це заявив Генсек Організації об'єднаних націй Антоніу Гутерреш.

Представник ООН назвав голод "неподобством у світі достатку" і зазначив, що у світі знову гостро постає питання голоду.

У ситуації, коли 130 млн осіб ризикують опинитися на межі виснаження до кінця 2020 року, Всесвітня продовольча програма продовжує грати життєво важливу роль як постачальник харчових продуктів і продовольства, а також надії, — написав Гутерреш.

Зазначимо, що Всесвітня продовольча програма — найбільша гуманітарна організація під керівництвом ООН, яка займається боротьбою з голодом і сприяє продовольчій безпеці.

Минулого року 135 млн людей страждали від гострого голоду, що є найбільшою кількістю за останні роки років. Більшість терпіли голод через війни та збройні конфлікти. Комітет зазначає, що торік програма допомогла приблизно 100 млн людей у 88 країнах, які страждали від голоду та недостачі продовольства.

Читайте також

Через пандемію COVID-19 зростає кількість людей, які страждають від голоду, зокрема в Ємені, Демократичній Республіці Конго, Нігерії, Південному Судані, де також ведуться збройні конфлікти.

Їжа є найкращою вакциною проти хаосу, поки ми не отримаємо медичну вакцину, — заявляли у Всесвітній продовольчій програмі.

Нагадаємо, що критична ситуація з голодом населення фіксується в Буркіна-Фасо, Нігерії, Південному Судані та Ємені. У цих країнах також відбуваються збройні конфлікти, що погіршує ситуацію.

1