В ООН заявили, що 16 країнам загрожує голод

Відбувається це через бідність та збройні конфлікти
В ООН заявили, що 16 країнам загрожує голод
Голодні діти (фото: ЕРА)
8 Листопада 2020, 09:05
читать на русском

Критична ситуація з голодом населення фіксується в Буркіна-Фасо, Нігерії, Південному Судані та Ємені. У цих країнах також відбуваються збройні конфлікти, що погіршує ситуацію.

Про це повідомило Anadolu з посиланням на звіт міжнародної організації продовольства FAO, що входить в структуру ООН.

Ще 16 країн перебувають у групі високого ризику зростання гострого голоду. Це Венесуела, Гаїті, Афганістан, Сирія, Ліван, Судан, Ефіопія, Сомалі, Мозамбік, Сьєрра-Леоне, Малі, Нігер, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Демократична Республіка Конго, Зімбабве.

Читайте також

Ми знаходимося на катастрофічному повороті. І знову ми стикаємося з ризиком голоду одночасно в чотирьох різних частинах світу. Коли ми оголошуємо про голод - це означає, що вже втрачено багато життів. Якщо ми почекаємо, щоб дізнатися це, напевно, люди будуть вже мертві, - заявила директорка FAO з надзвичайних ситуацій Маргарита ван дер Вельде.

Нагадаємо, що раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що світ стоїть на межі продовольчої кризи, якої не було на Землі протягом принаймні 50 останніх років. Необхідно терміново покращити соціальний захист бідних людей, оскільки криза після пандемії коронавірусу може спровокувати голод, наголосив він.

1