Через наближення морозів синоптики просять не виходити на вулицю без потреби

Подекуди температура повітря опуститься до 21-го градусу
Через наближення морозів синоптики просять не виходити на вулицю без потреби
погода, сніг, діти Фото: Парламент.UA
13 Січня 2021, 14:22
читать на русском

Найближчими днями в Україні очікується значне зниження температури - похолоднішає до 21-го градусу морозу.

Як повідомляє Укргідрометцентр, 15-16 січня в окремих областях вночі буде до 12-18 градусів морозу, в північних областях місцями до 21 градусу морозу, вдень до 10-16 °C морозу.

17-18 січня холодна погода утримається.

Одягайтеся тепло та без потреби не виходьте на вулицю, - наголошують метеорологи.

Синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці написала, що 14 січня в Україну "завітає із щедрівками черговий циклон".

Він буде не такий хвацький, як сьогоднішній південний, проте снігу принесе. Сніг очікується 14-го січня у західних областях України, місцями на Півночі та на Вінниччині, - розповіла вона.

Читайте також

Згідно із прогнозом Діденко, східна частина, південна, більшість Центру звільняться від опадів і завтра там буде сухо. Хіба в Криму та Приазов'ї ще очікується мокрий сніг. На дорогах вже слизько.

Температура повітря найближчої ночі очікується -2-7 градусів, на Півночі подекуди до -10 градусів.

Вдень на Василя в Україні передбачається -1-5 градусів, у південній частині близько нуля. У Києві завтра, 14-го січня, є надія на сніг, ближче в другій половині дня або ввечері. Найближчої ночі у столиці -3-5 градусів, завтра вдень -2-4 градуси, - розповіла Діденко.

За її словами, серйозне холодне повітря арктичного походження почне заходити з 15-го січня, температура повітря у нічні години впродовж 15-19 січня становитиме -13-20 градусів, місцями можливо до -20-22 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики дали прогноз погоди на січень 2021 року. Українцям обіцяють, що у січні температура повітря не опускатиметься нижче п'яти-семи градусів морозу та не очікуються снігопади.