Українські синоптики дали прогноз погоди на січень

Cічень не радуватиме українців морозами і снігопадами
Українські синоптики дали прогноз погоди на січень
Сніг, зима (Фото: Pixabay)
26 Грудня 2020, 09:00
читать на русском

Українські синоптики прогнозують, що у січні температура не опускатиметься нижче п`яти-семи градусів морозу та не очікують снігопадів.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі України.

Синоптики оприлюднили прогноз середньої місячної температури та кількості опадів на січень 2021 року. У прогнозі зазначено, що середня місячна температура серед зими триматиметься у межах від трьох градусів тепла до чотирьох градусів морозу. Це аномально для типової української зими, зауважили в гідрометцентрі.

Середня місячна температура передбачається 0-4° морозу, у південній частині місцями 1-3º тепла, що на 2-2,5° вище середніх багаторічних значень, - йдеться в повідомленні.

Великих снігопадів у січні синоптики також не прогнозують:

Місячна кількість опадів очікується 27-58 мм, в Карпатах місцями до 75 мм, в горах Криму до 122 мм, що в межах середніх багаторічних значень,- повідомили метеорологи.

У гідрометцентрі додали, що переважно опади йтимуть у вигляді дощу та мокрого снігу, на дорогах і надалі прогнозують ожеледицю.

Читайте також

Нагадаємо, в Україні в результаті налипання мокрого снігу та сильних поривів вітру знеструмлені 214 населених пунктів в шести областях. Зокрема, без світла залишилися 76 населених пунктів у Полтавській області, 73 — в Чернігівській, 25 — у Сумській, по 16 — у Київській та Кіровоградській і 8 — у Житомирській.

1