Через війну в Україні прогнозують голодні бунти у бідних країнах - СОТ

У першу чергу, від голоду потерпатимуть в країнах Африки
Через війну в Україні прогнозують голодні бунти у бідних країнах - СОТ
Продукти Фото: kyivcity.gov.ua
26 Березня 2022, 05:24
читать на русском

В результаті війни Росії проти України різке зростання світових цін на продовольство може спровокувати голодні бунти та заворушення в бідних країнах. Такий прогноз дали у Світовій організації торгівлі.

Про це повідомляє Guardian.

Генеральний директор СОТ Нгозі Оконджо-Івеала звернула увагу, що 35 країн Африки залежать від постачання продовольства з регіону Чорного моря, при цьому на Україну і РФ припадає 24% світового постачання пшениці.

Я думаю, що ми маємо бути дуже стурбовані. Вплив на ціни на харчі і голод в цьому і наступному році може бути значним, - заявила вона.

Оконджо-Івеала додала, що їжа та енергоресурси є двома найбільшими статтями витрат у споживчому кошику бідних людей у всьому світі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час виступу перед італійським парламентом заявив, що багато країн у світі можуть відчути голод через війну в Україні. Російські окупанти не дають можливості сіяти врожай. Він зазначив, що Україна не знає, який врожай буде та чи зможуть його експортувати, оскільки порти захопили російські окупанти.

Читайте також