Через закриття шести станцій метро у Києві реорганізують дорожній рух: що зміниться

Основна іде реорганізації - збільшити пропускну спроможність громадського транспорту
Важливо
Через закриття шести станцій метро у Києві реорганізують дорожній рух: що зміниться
Площа Либідська
9 Грудня 2023, 13:43
читать на русском

На тлі закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро, в Києві переорганізують дорожній рух на найбільш завантажених відрізках доріг.

Про це у Telegram-каналі повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Як відзначив Клименко, завершилось засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро. За його словами, наразі основне навантаження із перевезення громадян припало на наземний громадський транспорт, що може значно ускладнити дорожній рух.

"Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці", - пише Клименко.

Що зміниться:

  • збільшиться пропускна спроможність громадського транспорту;
  • відрегулюють хронометраж перемикання сигналів світлофора;
  • перенесуть для зручності зупинки громадського транспорту;
  • змінять деякі дорожні знаки;
  • посилять роботу патрулів.

"На площі Либідській розташовані два розворотних кільця, які зазвичай завантажені припаркованими транспортами й також здійснюється розворот всіх транспортних засобів. Наразі для полегшення ситуації потрібно ці два кільця зробити проїзними лише для громадського транспорту, а всі інші - перенаправити на розворот на Велику Васильківську та Антоновича", - розповів заступник начальника Департаменту патрульної поліції Києва Олексій Білошицький.

Нагадаємо, 8 грудня, рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження ймовірно продовжаться протягом найближчих пів року.

1