Разумков заявив, що перенести місцеві вибори неможливо

Відмінити проведення виборів немає об’єктивної можливості
Головне
Разумков заявив, що перенести місцеві вибори неможливо
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
7 Жовтня 2020, 13:24
читать на русском

Голова Верховної ради України Дмитро Разумков заявив, що перенесення місцевих виборів неможливе, оскільки всі процеси запущені.

Про це повідомляє пресслужба ВР.

Перенесення місцевих виборів у моєму розумінні неможливе, бо законних підстав для зміни часу проведення виборів немає. Вибори мають відбутися "за будь-якої погоди" 25 жовтня 2020 року, як це й заплановано, бо всі процеси запущені, - підкреслив глава Ради.

Він додав, що єдиним винятком може стати указ президента про введення надзвичайного або воєнного стану після рішення РНБО.

Читайте також

Наступним кроком Верховна рада або схвалює, або не схвалює таку пропозицію щодо перенесення виборів. Сподіваємося, підстав для цього не буде, - заявив він.

На думку Разумкова (досьє Дмитра Разумкова), введення надзвичайного стану може бути лише на 30 або 60 днів, і вибори може бути відтерміновано на цей час.

Відмінити проведення виборів немає об’єктивної можливості, оскільки це норма Конституції. Ми будемо спостерігати за виборами та намагатимемося зробити їх абсолютно прозорими, чесними і, як й інші органи, в рамках своїх обов’язків виконуватимемо цю функцію, - підкреслив він.

Нагадаємо, що поліцейські уже відкрили 193 кримінальні провадження щодо порушень, які стосуються виборів. Зокрема, за добу відкрили 3 такі справи.

1