Поліція відкрила майже 200 проваджень через місцеві вибори

Упродовж доби до поліції надійшло 84 заяви та повідомлення, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства
Поліція відкрила майже 200 проваджень через місцеві вибори
Нацполіція (фото: УНН)

Поліцейські відкрили 193 кримінальні провадження щодо порушень, які стосуються виборів. Зокрема, за добу відкрили 3 такі справи.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

“Вибори-2020: за добу поліцейські відкрили три кримінальні провадження за фактами порушень виборчого процесу. Усього до ЄРДР внесено відомості щодо 193 кримінальних проваджень: 103 - пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 90 – пов’язані з виборчим процесом”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, з усіх цих справ 44 відкрито за статтею про “підкуп”, 37 – за статтею про “перешкоджання здійсненню виборчого права”, 15 – за статтею про “надання неправдивих відомостей до Державного реєстру виборців”, 5 – за статтею про “фальсифікацію, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації”, 1 – за статтею про “незаконне використання виборчого бюлетеня”, 1 – за статтею про “порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборчої агітації”.

Загалом упродовж доби до поліції надійшло 84 заяви та повідомлення, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства.

Уточнюється, що найбільше повідомлень було зафіксовано у Києві – 12, потім 8 повідомлень – в Одеській, по 7 – у Запорізькій та Чернігівській, 6 – у Дніпропетровській, по 5 – у Закарпатській, Київській та Миколаївській, по 4 – у Донецькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській, по 3 – у Тернопільській та Харківській, 2 – у Луганській, по 1 – в Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях.

Загалом з 5 вересня територіальні органи Нацполіції зареєстрували 2477 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом.

Також було складено 400 протоколів про вчинення адмінправопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Нагадаємо, слідчі Національної поліції України за минулу добу розпочали розслідування восьми кримінальних проваджень, пов'язаних з порушеннями в ході передвиборної кампанії.

1