Вибори-2020: поліція відкрила вісім кримінальних справ

За добу в поліцію надійшло 116 заяв і повідомлень
Головне
Вибори-2020: поліція відкрила вісім кримінальних справ
Нацполіція (фото: УНН)
4 Жовтня 2020, 22:08
читать на русском

Слідчі Національної поліції України за минулу добу розпочали розслідування восьми кримінальних проваджень, пов'язаних з порушеннями в ході передвиборної кампанії.

Про це в неділю, 4 жовтня, повідоміла Нацполіція.

За добу в поліцію надійшло 116 заяв і повідомлень про порушення виборчого законодавства. Найбільше повідомлень зафіксовано в Одеській області - 19, у Дніпропетровській та Київській - по 14, в Донецькій - 11, в Києві - 9, у Чернівецькій області - 7, - йдеться у повідомленні.

Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 2393 заяви та  повідомлення, пов’язаних із виборчим процесом.

Внесено відомості щодо 190 кримінальних правопорушень: 101 - пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 85 – пов’язані з виборчим процесом, - зазначають в поліції.

Також складено 395 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Читайте також

Нагадаємо, що міський голова Умані на Черкащині Олександр Цебрій стверджував, що територіальна виборча комісія позбавила його можливості балотуватися на посаду міського голови на виборах 25 жовтня. ТВК зареєструвала двох людей із такими ж іменами, як у чинного мера.

1