Чергова хвиля снігопадів накриє Україну: синоптики попередили про сильний вітер

У кількох областях оголошено помаранчевий рівень небезпечності
Чергова хвиля снігопадів накриє Україну: синоптики попередили про сильний вітер
Зима, сніг Фото: Pexels
17 Січня 2022, 08:33
читать на русском

У понеділок, 17 січня, в Україні погіршаться погодні умови.

Як повідомляє Український гідрометцентр, пориви вітру сягатимуть подекуди до 22 м/с, діє І рівень небезпечності, жовтий.

У Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях вдень пориви вітру до 28 м/с, тут оголошено другий, помаранчевий рівень небезпечності.

Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики, комунального господарства, порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, - попереджають метеорологи.

Сніг можливий в усіх областях, а на Заході - він випадатиме разом із дощем.

На дорогах місцями ожеледиця.

Температура повітря вдень від 2° морозу до 3° тепла, на крайньому півдні 5-7° тепла.

У Карпатах вдень прогнозується значний сніг, пориви вітру 25-30 м/с, хуртовина. Температура повітря вдень 3-8° морозу.

У Київській області вдень помірний та мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вранці та вдень пориви вітру сягатимуть 17-22 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Температура повітря вдень від 2° морозу до 3° тепла, у Києві  близько 0°.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що сильний вітер в Україні спостерігатиметься 17-18 січня. Він буде західним з переходом на північно-західний.

Вітер принесе холодний атмосферний фронт, пов'язаний із північно-західним циклонічним масивом. В зоні фронту випадатиме сніг, мокрий сніг, спостерігатимуться хуртовини, - каже вона.

У понеділок, за її прогнозом, у Києві можливі хуртовини. А у вівторок, 18 січня, у столиці похолодає на кілька градусів, сильний вітер втримається.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що температура повітря в лютому буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також

1