Чернігів посилює карантин через значне зростання хворих на коронавірус

Мер міста закликав громадян дотримуватися карантинних обмежень
Важливо
Чернігів посилює карантин через значне зростання хворих на коронавірус
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
25 Березня 2021, 15:10
читать на русском

Через зростання рівня захворюваності на COVID-19 у Чернігові посилюють карантинні заходи.

Як повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради, про це заявив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

За його словами, швидкий ріст захворюваності на COVID-19 у Чернігові вже вимагає більш жорстких превентивних заходів для додаткового захисту чернігівців від небезпеки зараження.

Влада має посилити карантин через "надзвичайно серйозний приріст кількості хворих, які знаходяться в лікарнях – їх уже понад 230.

У вівторок я оголосив про те, що якщо буде 230 госпіталізованих хворих з підтвердженим діагнозом, ми будемо вводити в місті обмежувальні заходи. Скажемо так: крайня цифра, коли ми однозначно будемо вводити більш жорсткі обмеження – це 270 госпіталізованих хворих з підтвердженим діагнозом. Темпи приросту в нас – додається по 30 хворих за день. Ми всього маємо 430 ліжкомісць, - проінформував він.

Читайте також

Міський голова уточнив, що в місті немає проблем з "ліжками", але є проблема із виснаженням лікарів.

Це лікарі – вони також люди й не можуть працювати 24 години на добу. Точніше, можуть і працюють, але не 7 днів на тиждень. Їм також треба перепочинок, вони також хворіють, - сказав мер.

Він зазначив, що не хоче нікого лякати, але просить чернігівців все-таки зважити і визначитися по ситуації яка є.

Атрошенко звернувся до керівників та власників підприємств малого і середнього бізнесу з проханням слідкувати за працівниками, змушувати їх носити маски, тримати дистанцію

Якщо декілька наступних днів покажуть, що ми не справляємося і недостатньо відповідальні - тисячі людей через безвідповідальну поведінку суспільства втратять доходи, бо змушені будуть сидіти вдома, не ходити на роботу. Я прошу до цього поставитися з розумінням, адекватно, щоби потім ніхто ні на кого не ображався. І більш серйозно сприймати ті реалії, які є, - додав мер.


Контекст. 25 березня в Україні виявлено рекордну з початку року кількість нових хворих на коронавірус. Також за добу померло найбільше хворих з початку пандемії - 362 людини.

З коронавірусом до лікарень госпіталізовано 4 838 осіб.

За добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві (1 267), Одеській (1 235), Житомирській (1 136), Львівській (1 032) та Хмельницькій (989) областях.