В Україні оновили карантинні зони: в 11 обласних центрах встановлено "червоний" рівень

З 26 жовтня "червоний" рівень епіднебезпеки діятиме у 100 адмінодиницях
Головне
В Україні оновили карантинні зони: в 11 обласних центрах встановлено "червоний" рівень
Лікарня Фото: КМДА
23 Жовтня 2020, 18:41
читать на русском

До "червоного" рівня епідемічної небезпеки з 26 жовтня буде віднесено 100 адміністративних одиниць, тоді як наразі він діє у 68 містах та районах. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні 23 жовтня.

Як повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє) за підсумками засідання комісії, "жоден обласний центр не потрапив до "зеленого" рівня. А до "червоного" рівня віднесено 100 адміністративних одиниць: усі 15 адміністративних одиниць Луганської області через перевищення показника зайнятості ліжок у 75% 5 днів поспіль та додатково 85 адміністративних одиниць з 18 регіонів України через перевищення показника захворюваності за останні 14 днів у 320 осіб на 100 тисяч населення.

Карантинні зони МОЗ

Карантинні зони Фото: МОЗ

Зокрема, до 9 обласних центрів, в яких встановлено "червоний" рівень, потрапили ще два - Рівне та Миколаїв. Отже, він діятиме у 11 обласних центрах: Чернівцях, Рівному, Хмельницькому, Чернігові, Харкові, Сєвєродонецьку, Миколаєві, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську та Тернополі.

До "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки віднесено 437 адміністративних одиниць, що на 37 більше, ніж минулого тижня. Зокрема, він діятиме у 12 обласних центрах: Вінниці, Луцьку, Житомирі, Львові, Дніпрі, Краматорську, Ужгороді, Запоріжжі, Одесі, Херсоні, Черкасах та у Києві.

Читайте також

"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки буде діяти у 53 адміністративних одиницях.

До "зеленого" рівня епідемічної небезпеки віднесено 27 адміністративних одиниць, тоді як тиждень тому він був встановлений у 54 містах та районах.

Степанов звернувся до місцевих органів влади та уповноважених контролюючих органів з проханням посилити контроль щодо дотримання обмежувальних заходів, встановлених у регіонах відповідно до рівня епідемічної небезпеки, - повідомляє пресслужба МОЗу.

Нагадаємо, уряд 13 жовтня прийняв зміни до умов адаптивного карантину, зокрема в національні індикатори визначення рівня карантинних обмежень.

1