Чернівецьких педофілів суд випустив під заставу

Прокуратура оскаржуватиме ухвалу суду щодо запобіжного заходу підозрюваним
Чернівецьких педофілів суд випустив під заставу
Поліція (фото: пресслужба)
6 Квітня 2021, 20:24
читать на русском

Двох чернівецьких пенсіонерів 74 і 66 років, яких підозрюють у вчиненні сексуальних дій з дітьми, створенні місць розпусти та розповсюдженні порнографії, випустили із СІЗО під заставу.

Про це повідомила прессекретарка Чернівецької обласної прокуратури Наталія Соколовська у коментарі місцевому ІА АСС.

За повідомленням поліціянтів, про підозру щодо вчинення сексуальних дій із дітьми повідомили лише 66-річному чоловікові. А 74-річному власнику квартири, де працювала дитяча порностудія, повідомили про підозру у розповсюдженні порнографії та створенню місць розпусти.

Суд ухвалив узяти зловмисників під варту з можливістю внесення застави у розмірі 45,4 тисячі гривень (для 74-річного затриманого) та 115 тисяч гривень (для його 66-річного товариша).

Читайте також

Сьогодні, 6 квітня, підозрювані внесли необхідні суми застав.

Прокуратура оскаржуватиме ухвали щодо запобіжного заходу підозрюваним у створенні дитячої порнографічної продукції.

Щодо альтернативного запобіжного заходу у виді застави, то санкції інкримінованих правопорушникам статей передбачають можливість призначити запобіжний захід з альтернативою. Сьогодні, 6 квітня, вказані особи внесли заставу. Застава покладає обов’язки: прибувати до слідчого та прокурора, не відлучатись від населеного пункту, без дозволу слідчого, судді, прокурора, повідомляти про зміну місця проживання. Наразі прокурором у провадженні готуються апеляційні скарги на вказані ухвали, - йдеться у повідомленні прокуратури.


Контекст. У Чернівцях поліція затримала двох педофілів, які розбещували дітей та знімали відео злочинів. Жертвами педофілів стали дівчата з неблагополучних сімей. Чоловіки грошима та шантажем схиляли їх до розпусних дій.

У власника квартири поліцейські провели обшук та вилучили фото- і відеоматеріали порнографічного характеру, записи стосунків із жертвами, яких зловмисники схилили до статевих зносин.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

1