Червень прийде з грозами, дощами та похолоданням

У ДСНС повідомили про жовтий рівень небезпеки
Червень прийде з грозами, дощами та похолоданням
Дощ, погода, голуби (фото: Pexels)
31 Травня 2021, 10:27
читать на русском

У більшості областей України 31 травня очікуються сильні дощі, а також можливі підтоплення на Заході України. Температура сягне позначки +24 градуси.

Як повідомили в Укргідрометцентрі, 31 травня у більшості західних областей, зокрема вночі у Житомирській, Київській, Вінницькій та Черкаській областях, а вдень на півдні буде короткочасний дощ та грози. На решті територій опади не очікуються.

Вночі стовпчики термометрів опустяться до 6-11° тепла, вдень очікується 3-18° тепла. На півдні та сході країни - вночі 10-15°, вдень 19-24°; на високогір'ї Карпат - вночі та вдень 3-8° тепла.

Дощі та грози прогнозують у південній та південно-східній частині України, у західних областях впродовж 1 червня та вночі 2 червня, у північних областях без опадів.

Невеликий дощ очікується 3 червня у південних, східних та центральних областях.  Температура вночі 7-13°; вдень 15-21°, на сході та Закарпатті до 23°.

Як повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій, можливі підтоплення, але негативних наслідків не слід очікувати.

У зв'язку з очікуваними дощами, 31 травня на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська та Івано-Франківська області), Прута та Сірету відбуватимуться підйоми рівнів води на 0,2 - 1,3 м над рівнями, - йдеться у повідомленні.

В місцях проходження сильних злив ймовірне формування значного схилового та місцевого стоку.

В другій половині 31 травня на річках басейну Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується продовження підйомів рівнів води на 0,5-1,5 м над рівнями. В місцях проходження значних зливових дощів можливе формування значного місцевого стоку (жовтий рівень небезпеки).

Нагадаємо, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко рекомендує планувати літній відпочинок на території України, в "зелених" зонах і місцях, де менше людей.

Читайте також

1