Чи компенсують українцям ремонти, зроблені власним коштом: в Раді зареєстрували законопроєкт

Запит на таку компенсацію був давно
Чи компенсують українцям ремонти, зроблені власним коштом: в Раді зареєстрували законопроєкт
Наслідки російських обстрілів, війна в Україні / Фото: Pexels
21 Вересня 2023, 20:36
читать на русском

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №10063, який передбачає виплату грошової компенсації за ремонт пошкодженого житла, який його власники зробили власним коштом.

Подробиці розповіла голова комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк в коментарі «Інтерфакс».

Шуляк підкреслила, що «єВідновлення» постійно вдосконалюється, що стосується і заяви президента України Володимира Зеленського щодо запровадження компенсацій за ремонти, зроблені власним коштом.

«Але почати виплачувати такі компенсації ми можемо тільки після внесення відповідних змін до закону №2923-IX, який регулює порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене або зруйноване внаслідок російської агресії», – зазначила нардепка.

За словами голови партії «Слуга народу», запит на таку компенсацію був давно, адже багато постраждалих самостійно робили ремонт свого житла, щоб у ньому можна було хоч якось жити.

«Із цією метою ми проводитимемо публічні консультації, в яких громади зможуть озвучити реальні потреби у відновленні», – підкреслила Шуляк.

В рамках першого етапу державної програми «єВідновлення» станом на сьогодні українці отримали понад 1 млрд грн – йдеться про компенсації за ремонт житла, сума відновлення якого не перевищує 200 тис. грн.

Нагадаємо, повідомлялось, що українці, чиє житло було зруйноване внаслідок збройної агресії РФ, зможуть подати заяву на отримання компенсації через застосунок "Дія".

Читайте також

1