Чи можна одночасно вакцинуватися від грипу і ковіду: відповідь МОЗ

Головний санлікар пояснив, як правильно вакцинуватися від коронавірусу під час пандемії covid-19
Чи можна одночасно вакцинуватися від грипу і ковіду: відповідь МОЗ
Вакцинація (Фото: pexels)
7 Вересня 2021, 03:23
читать на русском

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін пояснив українцям, що можна і треба робити щеплення від грипу між двома дозами вакцини від коронавірусу, але інтервал між щепленнями має становити не менше 14 днів.

Про це головний санлікар розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

Кузін зокрема нагадав, що зараз починається період вакцинації від сезонного грипу. Тому у МОЗ рекомендують робити щеплення. Поєднувати вакцини від коронавірусу і грипу можна, але треба дотримуватися інтервалу у 14 днів.

Допустимим є поєднання вакцини від коронавірусу і сезонного грипу. Це навіть рекомендовано. Рекомендують робити інтервал між двома щепленнями 14 діб-два тижні. Починати з вакцинації від грипу, а потім переходити на ковід-вакцинацію. Можна робити щеплення від грипу між першою вакциною від коронавірусу і між другою, але варто, аби було різниці 14 днів, - пояснив Кузін (досьє Ігоря Кузіна).

Нагадаємо, сьогодні ж Ігор Кузін розповів, які привілеї планують запровадити для українців, що вакцинувалися від коронавірусу. Привілеї стосуватимуться відвідування громадських місць, зокрема спортивних залів, кінотеатрів тощо.

Читайте також

1