Чи піде Зеленський на другий термін президентства: відповідь гаранта

Це рішення залежить від низки факторів
Важливо
Чи піде Зеленський на другий термін президентства: відповідь гаранта
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
26 Листопада 2021, 13:16
читать на русском

Володимир Зеленський розповів, чи піде на другий термін президентства та від чого це залежить.

Про це глава держави сказав під великої пресконференції 26 листопада в Києві.

Давайте одразу до другого терміну. Я точно не вирішую це питання. Ще раз говорю, що вирішувати буде суспільство. Я не прийняв це рішення, це правда. Це рішення не буде пов'язане з форматом майбутньої коаліції. Це точно. Я не планую собі таку складну стратегію. Це пов'язано буде з підтримкою моєї особистості народом України і з виконанням не маніпуляційними рейтингами. Рейтинги є різні... Я виходжу на вулицю і розумію, як до мене ставляться. Якщо люди за щось кажуть "Дякую", десь кажуть "Є помилки". У мене є діалог, люди відкрито про це мені говорять. Говорять, що вони мене підтримують, тоді я буду думати і йти на другий термін або не йти. І приймати це рішення точно буду з сім'єю, - розповів Зеленський.

За його словами, у нього вже дорослі діти. І рішення про другий термін на посаді президента він буде ухвалювати з ними, оскільки вони страждають через його професію. Так, донька Зеленського вже у тому віці, коли їй потрібен простір, свобода і вона не хоче жити з охороною.

Але, перш за все, Україна та суспільство, яке мене обирало. То обирати та приймати це рішення буду пізніше. Друге, є багато викликів, які я хочу закінчити. Зможу зробити - молодець, подумаю. Не зможу, не дадуть мені, або сам не зможу, тоді - навряд чи, - наголосив президент.

Нагадаємо, що колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не вірить, що Володимир Зеленський вдруге стане президентом України. Сам Зеленський 20 травня 2021 року заявив, що говорити про другий термін президентства поки зарано, і він не взявся сказати, чи буде балотуватися на наступних виборах глави держави.

Читайте також