Чи приїде "швидка" під час комендантської години: пояснення МОЗ

Бойові дії ускладнюють роботу бригад екстреної медичної допомоги
Важливо
Чи приїде "швидка" під час комендантської години: пояснення МОЗ
Швидка медична допомога (фото: УНІАН)
17 Червня 2022, 10:21
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що "швидка" приїде і під час комендантської години. Утім, потрібно пам'ятати умови, за яких слід викликати бригаду екстреної допомоги.

Як повідомила пресслужба відомства, "швидка" продовжує працювати цілодобово і виїжджає на виклики навіть під час комендантської години.

Основні правила щодо виклику бригади екстреної медичної допомоги:

  1. Телефонувати на номер 103 варто за невідкладних станів та таких, що загрожують життю та здоров’ю людини й можуть призвести до різкого погіршення стану у разі ненадання екстреної медичної допомоги. Про це можуть свідчити проблеми із диханням або його відсутність, критичні кровотечі.
  2. Диспетчер "швидкої", який спілкується з абонентом, ухвалює рішення щодо подальших дій. Якщо є відповідні підстави, він направляє бригаду до пацієнта. Якщо ж таких підстав немає, то консультація може бути надана телефоном.
  3. Рішення щодо необхідності госпіталізації ухвалює лікар бригади "швидкої" на основі наявного симптомокомплексу конкретного пацієнта.

У МОЗ зауважили, що бойові дії ускладнюють роботу бригад екстреної медичної допомоги. До прикладу, за оголошення повітряної тривоги можлива затримка у виїзді бригад "екстренки".

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я повідомило, як оформити лікарняний лист під час війни в Україні.

Читайте також

1