Чи роздаватимуть повістки через "Дію": відповідь Мінцифри

В Україні запровадять електронний військовий квиток
Важливо
Чи роздаватимуть повістки через "Дію": відповідь Мінцифри
Повістка, військовий квиток Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy
9 Січня 2023, 19:37
читать на русском

На порталі "Дія" протягом шести місяців має з'явитися нова послуга – електронний військовий квиток. Однак новий порядок узяття на військовий облік не передбачає, що повістки надходитимуть громадянам через "Дію".

Як пише видання Forbes з посиланням на джерела в Офісі президента та керівництві партії "Слуга народу", нова постанова Кабінету міністрів № 1487 від 30 грудня 2022 року передбачає, що у 2023 році облік має перейти в повністю електронний формат у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Видання повідомляє, що на впровадження нового порядку держорганам та міністерствам дали шість місяців. До цього часу має зʼявитися і нова опція у "Дії" — електронний військовий квиток.

Як впроваджуватимуть нову послугу і як працюватиме сервіс, наразі детальніше невідомо.

Керівник із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік у коментарі "The Village Україна" запевнив, що рішення кабміну не передбачає відправлення повісток громадянам через портал "Дія".

"Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через "Дію". У нашому плані роботи поки немає таких завдань… Ще багато моментів потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України", – сказав він.

Банік додав однак, що більшість державних сервісів та послуг передбачають можливість їх запровадження в онлайн-режимі у "Дії". "Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян – одне пріоритетних рішень", – сказав він.

Нагадаємо, 3 січня Кабмін ухвалив постанову про новий порядок військового обліку в Україні.

В Україні триває загальна мобілізація, яка стосується військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років. Станом на зараз вона оголошена до 19 лютого 2023 року, але її ймовірно продовжать.

Читайте також

1