Чи варто вагітним робити щеплення проти коронавірусу: пояснення лікаря

Медики рекомендують жінкам при надії вакцинуватися
Чи варто вагітним робити щеплення проти коронавірусу: пояснення лікаря
Вагітність (фото: Pexels)
13 Листопада 2021, 06:12
читать на русском

Заслужений лікар України, директор Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини В'ячеслав Камінський розповів, чи шкідливе щеплення від COVID-19 для вагітних.

В етері телеканалу "Україна 24" він наголосив, що жінкам при надії не потрібно боятися вакцинуватися, а потрібно боятися захворіти на ковід та отримати ускладнення після хвороби.

Заяви, що вакцинація проти ковіду впливає на репродуктивне здоров'я жінок, чи може нести загрозу дитині, що перебуває в утробі матері, лікар назвав безпідставними міфами.

Я спростовую цей міф про вакцинацію. Я у своїй лікарській практиці намагався уникати залякувань пацієнтів. У будь-якій ситуації ми намагалися знайти розуміння з пацієнтом, переконавши його застосувати той чи інший метод обстеження чи лікування завдяки аргументам. Але сьогодні не сказати цифру — за 10 місяців (від коронавірусу - ред.) померло понад 50 вагітних, це вимагає не просто замислитися, а кричати на весь голос: рятуйте цих дівчат, — сказав він.

Нагадаємо, лікарка-інфекціоністка, експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова повідомила, що від початку пандемії коронавірусу в Україні від ковіду та ускладнень від хвороби померли 70 вагітних жінок. Вона звернулася до лікарів і закликала їх "зайняти нарешті чітку лікарську позицію" та "вмовляти кожну вагітну робити щеплення на будь-якому терміні".

Читайте також

1