Чиновниця столичного ЦНАПу закликала знищувати українців - фото

Їй повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України
Важливо
Чиновниця столичного ЦНАПу закликала знищувати українців - фото
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
27 Вересня 2022, 17:16
читать на русском

У Києві СБУ затримала чиновницю ЦНАП, яка в соцмережі закликала знищувати українців.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

За даними контррозвідки СБУ, ворожою поплічницею є посадовиця одного зі столичних Центрів надання адміністративних послуг, яка після початку повномасштабного вторгнення створила у соцмережі власний фейковий акаунт. Там вона публікувала свої "дописи" під псевдонімом "Альона Донская", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що також вона закликала українців до захоплення державної влади та агітувала підтримати окупантів. Жінка виправдовувала злочини орків, зокрема, обстріли українських міст та вбивства мирних жителів.

"Інформприводи" брала з пропагандистських ресурсів РФ. На інтернет-сторінці агітаторки правоохоронці зафіксували 25 епізодів, які за висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи створюють загрозу державній безпеці України, - пояснили в СБУ.

Додали, що їй повідомили про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ затримала трьох колаборантів на деокупованій території Харківської області, зокрема, заступницю мера Вовчанська, яка добровільно допомагала оркам.

Читайте також

1