Добровільно допомагала оркам: СБУ затримала заступницю мера Вовчанська (фото)

Також затримали двох колаборантів у Куп’янському
Добровільно допомагала оркам: СБУ затримала заступницю мера Вовчанська (фото)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
23 Вересня 2022, 14:50
читать на русском

СБУ затримала трьох колаборантів на деокупованій території Харківської області, зокрема, заступницю мера Вовчанська, яка добровільно допомагала оркам.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Цього разу йдеться про двох мешканців Куп’янська, які з ідейних переконань стали "поліцейськими", та віцемерку Вовчанська, раніше оголошену у розшук за звинуваченням у державній зраді. Усіх трьох зловмисників співробітники СБУ затримали у межах стабілізаційних заходів - під час комплексного оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківщини, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що у так звані "правоохоронні органи" ініціативно влаштувалися 36-річний та 31-річний мешканці Куп'янська. На початку липня їх обох призначили на посади "виконуючими обов’язки поліцейського взводу патрульної служби". Нині їм оголосили про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Своєю чергою 67-річна заступниця Вовчанського міського голови добровільно надавала допомогу рашистам під час тимчасової окупації міста.

Вона склала і передала представникам російсько-окупаційних військ списки учасників Антитерористичної операції та Операції Об'єднаних сил на Сході України; патріотично налаштованих громадян та активістів-членів проукраїнських організацій Вовчанська, - пояснили в СБУ.

СБУ повідомила їй заочно про підозру в державній зраді вчиненій в умовах воєнного стану за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та оголосили в розшук у липні. Нині вона затримана. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Чернігівській області СБУ затримала російську агентку, яка за гроші передавала оркам розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ.

Читайте також

1