Стало відомо ім'я київського блогера, якому СБУ повідомила про підозру

Йдеться про засновника каналу dtp.kiev.ua Владислава Антонова
Стало відомо ім'я київського блогера, якому СБУ повідомила про підозру
Влад Антонов Фото: https://www.facebook.com/antonov.vladyslav
22 Вересня 2022, 13:33
читать на русском

Служба безпеки 22 вересня повідомила про підозру столичному блогеру, який знімав для російських ЗМІ "провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ".

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними відомства, блогер поширював російську пропаганду.

Зловмисник займався дискредитацією військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів. Для цього він знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території столичного регіону. У своїх стрімах він ображав наших оборонців, а також намагався фіксувати їх обличчя та номерні знаки автомобілів. Відзняті "сюжети" викладав на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі, - кажуть у відомстві.

Також СБУ показала фото, як вручала підозру блогеру:

В СБУ зазначають, що контент з соцмереж блогера використовували кремлівські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових новин щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Крім того, кажуть в СБУ, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони.

У ході слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільний телефон, з яких він адміністрував свої інтернет-ресурси, поширюючи ворожу пропаганду.

Як стало відомо редакції Парламент.UA, йдеться про Владислава Антонова - засновника порталу dtp.kiev.ua.

Влад Антонов Фото: https://www.facebook.com/antonov.vladyslav

Зокрема, його можна легко ідентифікувати на фото СБУ за статурою, зовнішнім виглядом та навіть одягом.

Також СБУ показала фото з соцмереж Антонова, де він публікував "дискредитуючі дописи". На цих фото можна з легкістю розрізнити, що йдеться про паблік dtp.kiev.ua.

Наразі блогеру повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у березні 2022 року Служба безпеки України знайшла та затримала київського тіктокера, який здав російським бойовикам місцезнаходження техніки ЗСУ, внаслідок чого відбулося бомбардування ТРЦ в Києві.