Чиновницю Офісу президента судитимуть за шахрайство

У кримінальній справі також проходить колишня заступниця міністра культури
Чиновницю Офісу президента судитимуть за шахрайство
Світлана Кондзеля (Фото: Slovoidilo.ua)
2 Листопада 2020, 14:28
читать на русском

У листопаді САП направить до суду справу про підозру у шахрайстві директорки департаменту Офісу президента Світлани Кондзелі, колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничої та Миколи Пасальського.

Про це йдеться у рішенні Солом`янського райсуду Києва, яким він обмежує стороні захисту терміни ознайомлення зі слідством.

Зокрема у рішенні написано, що детективи НАБУ просять обмежити підозрюваним та їх адвокатам терміни ознайомлення зі справою.

Від липня чиновниця Офісу президента України та її адвокат ознайомилися лише із 21 з 36 томів справи, Ліснича – із 22-ма томами, а її адвокат – лише з трьома,- наголосили детективи.

Своєю чергою, сторона захисту заперечувала проти задоволення клопотання детективів.

Зрештою суддя задовольнив клопотання частково, обмеживши терміни ознайомлення до 20 листопада, після чого справу мають передати до суду для розгляду по суті.

Читайте також

Як відомо, 12 листопада минулого року Кондзелю, Лісничу і Пасальського затримали після отримання першої частини хабара у розмірі $300 тисяч за сприяння у призначенні на посаду члена наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Усім трьом оголосили підозру у шахрайстві.

Нагадаємо, 5 жовтня у Києві співробітники Служби безпеки України затримали шахраїв, які за гроші пропонували фейкове працевлаштування помічниками народних депутатів від "Слуги народу".

1