Чиновника "Київзеленбуду" спіймали на мільйонному хабарі - відео

При отриманні частини "відкату" в майже 2 млн грн затримано керівника КП та посередника
Чиновника "Київзеленбуду" спіймали на мільйонному хабарі - відео
Столичного чиновника спіймали при отриманні хабаря Фото: dbr.gov.ua
12 Січня 2022, 11:36
читать на русском

У Києві під час отримання 1,75 млн грн хабаря затримано керівника одного із комунальних підприємств КМДА, а також правоохоронця, який був посередником злочинної схеми.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що силовики викрили та задокументували масштабну схему розкрадання коштів, які виділялися Київською міською державною адміністрацією для оплати робіт з капітального ремонту парків і скверів та влаштування об’єктів доброустрою столиці.

Встановлено, що посадові особи КО "Київзеленбуд", використовуючи своє службове становище, налагодили механізм отримання неправомірної вигоди шляхом забезпечення перемог у тендерних торгах залученим комерційним структурам, за що систематично отримували від останніх грошову винагороду в розмірі певної частини від сум тендерів, - кажуть у ДБР.

Силовики зафіксували низку фактів передачі грошей.

Так, 11 січня 2022 року, під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1 550 000 грн та 4 300 доларів США, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, затримано заступника начальника управління капітальних вкладень КО "Київзеленбуд" та правоохоронця-посередника.

Повідомляється, що у жовтні 2021 року, представник комунального підприємства вже отримав першу частину неправомірної вигоди у сумі 2 047 500 грн.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри корупціонерам. Проведено низку обшуків у інших фігурантів кримінального провадження, під час яких вилучено велику кількість готівки, документів, технічних засобів зв’язку тощо, що містять докази злочинної діяльності.

Нагадаємо, Служба безпеки України спіймала людей, які організували закупівлю навчального обладнання низької якості, що завдавало шкоду здоров'ю дітей, для шкіл за штучно завищеними цінами.

Читайте також

1