Чиновники намагалися незаконно вивезти з України ліс через підсанкційні компанії Фірташа

Злочинну схему організували керівники державного підприємства у Кіровоградській області
Важливо
Чиновники намагалися незаконно вивезти з України ліс через підсанкційні компанії Фірташа
Вивезення лісу з України Фото: ssu.gov.ua
25 Травня 2022, 18:02
читать на русском

У Кіровоградській області викрили керівників одного з державних підприємств лісового господарства, які організували схему незаконного експорту державного лісу через підсанкційні компанії олігарха Дмитра Фірташа.

Як повідомили у Службі безпеки, учасники злочинної схеми незаконно переправляли за кордон оптові партії державної деревини цінних порід. А поставки продукції здійснювали за штучно заниженими цінами на підконтрольні іноземні фірми Фірташа, який перебуває під санкціями РНБО.

Зазначається, що держбюджет недоотримував десятки мільйонів гривень, які осідали на тіньових рахунках злочинців.

У ході слідчо-оперативних дій, співробітники СБУ задокументували факти незаконного збуту лісових ресурсів та встановила організаторів оборудки.

Наразі керівнику держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування для притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, у червні минулого року Рада національної безпеки та оборони України запровадила санкції проти олігархів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

Фірташу закидають постачання сировини російським військовим підприємствами і володіння титановим бізнесом в Криму. Україна відстежила цю схему і має докази проти олігарха.

Проти Фукса санкції вводяться через компані "Голден Деррік", у якій є родовища під санкціями.

Читайте також